VanTastisch

Van iets dat niet duurzaam is toch een duurzaam product maken. Kan dat? Jazeker!

“Het principe is recycling is upcycling!! Het ontdekken van andere materialen biedt nieuwe mogelijkeheden en uitdagingen.” – Elbrich

VanTastisch

Even een situatieschets... Er is weer zo’n groots evenement en daarvoor zijn gigantische banners (reclamedoeken) gemaakt voor de aanduiding van het event. Het jammere is dat deze gigantische doeken maar één of twee keer gebruikt worden. Als het een jaarlijks event is, worden er ieder jaar nieuwe banners ontworpen en gemaakt. Dit zijn allemaal plastic banners en dus gemaakt van fossiele grondstoffen…

Dit is niet zo duurzaam dus dacht Elbrich ‘daar kan ik wel wat mee’! Ze koopt deze doeken namelijk op en naait hier diverse tassen en tablethoezen van. Die stuk voor stuk prachtige kunstwerken worden. Doordat het plastic heel sterk is heeft de tas een ontzettend lange levensduur en is ‘ie waterdicht. De tassen gaan namelijk, ook bij zeer intensief gebruik, minimaal 5 jaar mee!

Door de tassen op deze manier te maken draagt ze ook op een andere manier bij. Ze gebruikt namelijk geen katoen (dat een van de meest met pesticide bespoten producten ter wereld is). Daarnaast bespaard dat heel veel aan productie. De katoen hoeft niet geplukt, verwerkt en geverfd te worden maar ze maakt gebruik van materialen (duurzaam of niet) die er al zijn om die nieuw leven in te blazen.

Hetzelfde doet ze met vrachtwagendekzeil, luchtbedden, fietsbanden, leer, zeildoeken, surfdoeken en huik! Dingen gaan nu eenmaal stuk maar dat betekent niet dat het onbruikbaar is geworden. Misschien wel voor het doel waarvoor het gemaakt is maar de een z’n dood is de ander z’n brood. Een scheur in een vrachtwagendekzeil is voor Elbrich geen probleem. Die maakt er iets prachtigs en unieks van!

Een prachtig voorbeeld van omdenken en van iets dat niet duurzaam is toch iets duurzaams maken! Met recht vanTAStisch!

Jij wilt toch ook zo’n toffe tas? Bestel ‘m in de webshop.