Lippenbalsems zonder minerale oliën

Wist je dat veel lippenbalsems een basis hebben in vaseline? Wat veel mensen niet weten, is dat vaseline is gemaakt van (een bijproduct van) aardolie, de zogenoemde aardoliederivaten. De naam ‘vaseline’ is eigenlijk een geregistreerde merknaam maar tegenwoordig wordt vaseline als soortnaam gebruikt. Officieel heet het ‘petrolium jelly’ (petrolatum). Het dus heel duidelijk een afgeleide van aardolie.

Lippenbalsems zonder minerale oliën

Onlangs is in het nieuws verschenen, dat juist deze aardoliederivaten (minerale olie) die alom gebruikt worden in verzorgingsmiddelen, schadelijk kunnen zijn bij inwendig gebruik. En dat wat je op je lippen smeert, komt waarschijnlijk ook in je lichaam terecht.

Bij Udea kiezen ze voor een aardolie-vrij assortiment. Géén van de verzorgingsproducten bevat aardoliederivaten. Alle verzorgingsproducten die bij Udea verkrijgbaar zijn, hebben een basis in natuurlijke olie. Hierbij kan gedacght worden aan amandelolie, olijfolie maar ook kokosolie. De verzorgingsmiddelen zijn dus gecertificeerde natuurcosmetica!

Wil je zeker zijn van je aankoop? Zoek naar de logo’s BDIH, Ecocert of NaTrue, en je hebt zeker een aardolie-vrij verzorgingsproduct te pakken!