Het belang van magnesium

Magnesium is van invloed op zo’n 300 processen in ons lichaam! Bijna 80% van de bevolking heeft tegenwoordig ween magnesium tekort. Hetgeen een magnesium te kort zo moeilijk aantoonbaar maakt is het feit dat maar 1% van het totaal aanwezige magnesium in ons lichaam te zien is in het bloed. De rest zit allemaal in onze botten, spieren en cellen.

Het belang van magnesium

Magnesium is zelfs een belangrijke levensbehoefte die de mens nodig heeft, na zuurstof en water. Als er dus een magnesiumtekort ontstaat in het lichaam, kun je er donder op zeggen dat er elders in het lichaam dingen mis gaan lopen.

Gelukkig is het met de prachtige producten van EcoPura heel gemakkelijk om op een goede en veilige manier het magnesium tekort aan te vullen en vervolgens op peil te houden! Deze magensium is afkomstig van een van de puurste magnesium bronnen ter wereld!! Namelijk in ……… (tromgeroffel) ……… Veendam!!

Magnesium speelt een grote rol in de communicatie tussen onze cellen maar is ook essentieel voor het opbouwen van bloed, bloedvaten, het hart, spieren, botten en cellen. De belangrijkste functie van magnesium is dat het de enzymen in het lichaam activeert. Magnesium is nodig voor de energiestofwisseling in het lichaam en de overdracht van zenuwprikkels. Daarnaast reguleert dit mineraal het calcium, koper, zink, kalium en vitamine D- gehalte van het lichaam. Het zorgt voor de productie van eiwitten en samen met calcium voor een goede botopbouw, groei en ontwikkeling. De balans tussen magnesium en calcium zorgt voor het belangrijke evenwicht in het lichaam tussen spanning en ontspanning.

Magnesium is namelijk een echt antistress-mineraal, het heeft een kalmerende werking en ontspant de spieren, het zenuwstelsel en bloedvaten, terwijl calcium de spieren aanspant. De magnesium van EcoPura wordt opgenomen via de huid. Door de puurheid van deze magnesium herkennen de cellen het direct en wordt het ook direct opgenomen in het lichaam en getransporteerd! Het is vrij van hulpstoffen zodat de pure magnesium direct met haar heilzame werking aan de slag kan.